Rocky Mountains!!


Vi packade bilarna fullproppade med campingprylar och styrde kosan mot Jasper National Park i klippiga bergen. Anna, Agnes och Emilia åkte med Tyler och Chribba med Cole. Efter bara några timmars tuffande kunde vi skymta bergen i fjärran. Vi stannade i Hinton och käkade burgare på A&W. Svennarna fick smaka på sin första Root beer och slogs av smaken av utspädda Jenka-tuggummin, inte sådär jättefantastiskt..









Vi förstod att vi var i en nationalpark när vi såg både bergsgetter och elks (typ som älgar fast mindre, med vita stjärtar och små horn) längs vägkanten. Vid 20-tiden var vi framme i Jasper. Vi letade oss fram till "The whistlers camp ground", där vi slog upp tältet och högg ved i bäckmörkret. När vi kände oss hemmastadda tände vi brasan och grillade marschmallows. Grabbarna lärde oss hur man gör "smores" - guds gåva till camparna.. Vi släckte elden vid 3-tiden, kröp ner i våra varma sovsäckar och somnade till ljudet av något okänt brölande inte långt från tältet.



Efter en skön nattsömn vaknade vi (ännu inte uppätna av björnar) till regnsmatter på tältduken och tvingade oss ut i det nu plötsligt kalla vädret. Vi käkade bagels till frulle och klämde in oss i Tylers bil för att åka till en vacker vandringsled lite längre upp i klippiga bergen.








Rocky Mountains bjöd oss på otroligt vackra vyer. Man har aldrig tidigare hört så många "shit, kolla!!" på en och samma dag.










På vägen tillbaka till bilen triggade vi varandra och bestämde oss för att ta ett dopp i det 4-gradiga vattnet. Inte kan man lämna Rocky Mountains utan att kunna säga att man har badat i smältade glaciärvatten. Det var riktigt kallt, men en stor dos adrenalin höll oss varma när vi gick mot bilen spritt språngande italiano.





Efter ett klädombyte på campingplatsen ville vi åka och titta på Jasper town. Dessutom var det sjukt kallt och våra kaffe-cravings började kicka in, så återigen knökade vi in oss i bilen och åkte iväg. Jasper town är en liten by som ligger precis vid foten av en stor skidanläggning. Det påminner lite om en alp-by med sin mysiga småstadskänsla, söta hus, restauranger och caféer i vartenda gatuhörn och - inte att förglömma - souvernirbutiker.





Vi åt tonvis med burgare till middag och bjöd kanadensarna på grillad chokladbanan till efterrätt. På kvällskvisten kom Clarence (en kompis till killarna) och anslöt sig till tjattret kring brasan. Vi firade Chribbas födelsedag, GRATTIS!! Av oss fick han ett "NHL kickoff-set": en oilers-hjälm i fleece, en oliersflagga, en 75 cl Canadien (öl) och en påse Dorritos. Allt man behöver för att klara säsongsstarten!



 

Vid 9-tiden blev vi väckta till doften av bacon och french toasts. Ängeln Clarence hade tagit med sig sitt campingkök och massa shysst frukost som han bjöd oss på! Vi packade ihop och lämnade Jasper efter en otroligt trevlig helg.








Nu längtar vi efter att få duscha av oss campinglukten...

Kommentarer
Postat av: Ellen

Åh, vad grym helgen verkade! Jag blir verkligen avundsjuk, riktigt fint där hörrni! Ni verkar ha det så bra :) Saknar er SÅ mycket tjejer! PUSS! <3

2009-09-29 @ 20:16:36
Postat av: Sabina

åhhh...vad kul det verkar...och shit vad fint!

2009-10-05 @ 06:23:31
URL: http://sabinakraupp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0