En försmak av Thanksgiving

Marks underbara familj har verkligen tagit oss under sina vingar och gjort det till sitt jobb att visa alla tradtioner Kanada har att erbjuda, så när mamma Brenda hörde att vi aldrig haft en riktig Thanksgiving och ännu mindre tillagat en kalkon bjöd hon in oss för en heldag i Fusco-huset. När vi kom dit hade föräldrarna Fusco köpt olika sorters papper och dukat fram med klister, saxar och annat smått och gott som fick våra kreativa sinnen att börja spinna. Till dofterna från kalkon, skinka och sötpotatis klippte vi och klistrade "visste du att?"-kort, pilgrimshattar och lärde oss allt om varför och hur man firar Thanksgiving.

Vid sextiden kom Mark och Nicole hem i sällskap med deras faster Sandra, hennes man Joe och deras son Fransesco (Mark och Nicoles kusin alltså). Vi åt och drack tills vi sprack och sen åt vi lite till. Till efterrätt fick vi (äntligen!) riktigt kaffe gjort på italienskt vis tillsammans med pumpapaj och blåbärskaka. Pumpapajen var helt klart en favorit! När maten var uppäten kom Ryan och Marks söta tjejkompis Teddie tillsammans med hennes tyska pojkvän för att tillammans tagga för en utekväll på Edmontons största klubb.

 


 


Kommentarer
Postat av: Johan Berglund

Det där ser riktigt trevligt ut! Vi har några kanadensare härnere i Sydney med, så vi kör också thanksgiving på söndag. Funderar på om det är legalt och komma med en pizza =) Ha det fint!

2009-10-08 @ 17:13:50
Postat av: Güngör

Ahhaaa!!! Nu vet jag "VEM" jag ska anlita nästa år på Mårtengås-dagen.Ha det så skönt....

2009-10-09 @ 11:30:06
Postat av: Jonas Appelgren

Visst var det haftigt med en riktig Thanksgiving??

2009-10-13 @ 16:43:36
Postat av: zäta

PINSAMT dålig uppdatering.. Snart kastar jag in trasan!

2009-10-14 @ 13:08:35
URL: http://mumsfillibabba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0