Stockholm - London - (Calgary) - Edmonton

Klockan 11.10 den 17e var det dags för oss att lämna Arlanda för att börja vår resa. Tyvärr bokade Anna sina biljetter mycket senare än Agnes och blev tvungen att flyga en längre rutt, så den enda resan vi skulle ha tillsammans var Arlanda-Heathrow. Efter tårfyllda hej då-pussar och kramar på Arlanda lämnade vi Sverige. Trötta efter en hård vecka bestämde vi oss ändå för att inte sova bort den enda tiden vi hade tillsammans (borsett från de kommande tre månaderna) utan tog vara på varenda sekund och utnyttjade våra Scrapbooking-skills... 



Passfoto:





Efter en lunch på Heathrow (som för övrigt är världens jobbigaste flygplats) skiljdes vi åt. Agnes tog direktflyg till Edmonton och var framme 17.10 medan Anna flög via Calgary och bytte där till ett miniplan som endast tog 38 minuter för att vara framme 20.50.

När Agnes landade hade hon fått sms av Emilia och Christoffer (våra room mates), som så snällt skulle komma och hämta oss på flygplatsen. För att känna igen varandra svarade Agnes att de skulle leta efter ett par gula skor för att veta vem hon var. Tur att gula skor inte är sådär jättevanligt i Kanada!


Söta Christoffer och Emilia!

Emilia, Christoffer och deras kompis Cole välkomnade oss svenskor i tur och ordning när vi landat. Vi var hur trötta som helst men kämpade för att hålla ögonlocken öppna och vara trevliga mot våra nya vänner. Det var med spänning som vi klev ut ur hissen och in i vårt nya hem på 87 avenue. Wihoo! Jättestort och fräsht, mysig heltäckningsmatta att värma fötterna i, diskmaskin(!!) och balkong med världens finaste utsikt över Edmonton. Vårt rum innehöll endast en säng och en enorm garderob (som troligtvis kommer att rymma ALLA våra skor). Vi konstaterade att nästa stopp blir IKEA, men först en lång nattsömn för att ta igen all förlorad sömn. Kröp med glädje ner i sängen kl 22 (06:00 svensk tid).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0