Highlevel Diner, IKEA and Canada Place

Vår första morgonkvist i Edmonton blev inte så tidig som det brukar bli när man reser 8 timmar bakåt i tiden. Vi sov till åtta och kände oss redan som riktiga kanadensare. Emilia följde med oss ner på stan och visade oss alla smultronställen, vilket vi säkerligen kommer att ha nytta av. Vi käkade brunch på Highlevel Diner, ett tokmysigt hak i vårt kvarter. Vi bestämde på dirren att detta ska bli vårat nya stammishak, hur bra som helst.

Vårt nya stammishak

Därefter var vi på banken för att fixa bankkonton och kort. Vi fick hjälp av Lucky som gillade oss stenhårt. Han ringde genast några samtal till sina vänner i restaurang- och klubbbranchen och ordnade jobbintervjuer till oss bara några timmar senare. Det verkade nästan för bra för att vara sant att de knäppa kanadensarna bara skulle kasta jobb efter oss. Men på mötet med Rob och Blane som äger ett antal pubar i Edmonton ser det ljust ut för både Agnes, Anna och Emilia. De gillade tanken på ett team med tre svenska bartendertjejer, så vi ska på möte igen på torsdag så får vi se hur det går..

Idag onsdag har vi varit på Canada Place och fixat SIN-numbers som är något du behöver för att få jobba lagligt här i Kanada. De frågade många olika frågor, bl.a. vad våra mammor hette i flicknamn men till sist fick vi i alla fall våra nummer och de välkomnade oss till Kanada och berömde oss för vår engelska.


Utanför Canada Place där man som "immigrant" och nyinflyttad kan få hjälp med precis vad som helst.

Kommentarer
Postat av: albin

shit vilket coolt ställe!

kalmar är bara lite halvcoolt i jämförelse, men jag bor vid slottet!

hoppas ni har det bra damer! tack för messet syrran!

2009-08-20 @ 13:14:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0